3 slags nemme dip
3 slags nemme dip
Du får her opskriften på tre lækre dips. Du kan bruge dem som dip til eksempelvis grøntsagsstænger, knækbrød eller på ristet rugbrød.
Avokadodip med feta:
- 250 gram feta (gerne i blok, da den ofte er mere cremet)
- 1 hvidløg
- 2 modne avocadoer
- 2-4 spsk creme fraiche eller græsk yoghurt
- evt. citronsaft og frisk persille
- Salt og peber
Blend alle ingredienserne og smag til med citronsaft, persille, salt og peber.
Haydari – tyrkisk dip
- Rød peberfrugt
- 150 gram feta (gerne i blok, da den ofte er mere cremet)
- 2 spsk. hakket persille
- 1 spsk. olivenolie eller anden olie
- 1 spsk. vand
- 1 presset fed hvidløg
- Chilipasta, chiliflager eller chilipulver
Rens og fjern kerner fra peberfrugten. Skær den ud 4 stykker og grill dem i ovnen til der kommer mørke/sorte pletter på. Lad peberfrugten køle af. Når peberfrugten er afkølet, pilles skinnet forsigtigt af og skær kødet ud i grove stykker. Put alle ingredienser i en blender og blend til du opnår en lidt grov konsistens.
Persille pesto
- 4 håndfulde bredbladet persille
- 1 dl. solsikkefrø eller pinjekerner
- 4 spsk. revet parmasanost
- 2 fed hvidløg
- 4-6 spsk olivenolie
- salt og peber
Blend alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber. Du kan også bruge persille pesto’en oven på ristet brød eller dyppe grøntsager i pesto’en.