Baba Ganoush – Aubergine dip
Baba Ganoush – Aubergine dip
Baba Ganoush er en lækker aubergine dip, der kan pifte diverse hverdagsretter op. Brug den som dip til grøntsagsstænger, som tilbehør til brød og sandwich, eller på tapasbordet.
Selvom navnet er eksotisk, så er baba ganoush børnevenlig, og er et hit både som smørelse til pita, burgere og brød.
Det skal du bruge:
- 2 auberginer
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk tahin
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander, stødt
- 1 citron, 3 spsk citronsaft herfra
- 4 spsk olivenolie
- Havsalt & peber
Sådan gør du:
- Skyl auberginerne og prik dem mange gang med med en gaffel
- Kom de 2 auberginer i en 180 grader varm ovn og bag dem i cirka 45 minutter.
- Lad auberginerne køle af, halver dem, og skrab derefter auberginekødet ud.
- Blend auberginekødet og alle de andre ingredienser til en cremet dip med en stavblender, eller i en foodprocessor.
- Smag til med salt, peber og evt. citron og olivenolie