Bagt havregrød med friske bær
Bagt havregrød med friske bær
Havregrød kan oftest være en lidt kedelig affære, især hvis du spiser det hver dag. Vi har prøvet at bage havregrøden med friske bær og banan, og resultatet er en velsmagende grød, der smager næsten lige som en kage :-)
Ingredienser til bagt havregrød
- 1/2 most banan
- 1 dl grovvalsede glutenfrie havregryn (finvalsede kan også bruges)
- 1 dl. væske som fx mandelmælk, soyamælk eller rismælk
- 1/2 tsk glutenfri bagepulver
- En knivspids salt
- 1/2 tsk vanillepulver
- 1 håndfuld blandede friske bær, fx hindbær, blåbær eller brombær
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Mos bananen i en skål
- Bland alle de andre ingredienser i skålen
- Bag skålen i 20 min (skålen skal kunne tåle at komme i ovnen – ingen plastik)
- Nyd din lækre bagte havregrød med friske bær, hakkede nødder eller med en klat skyr eller peanutbutter
Opskriften kan varieres i det uendelige. Tilsæt lige præcis den frugt eller nød du bedst kan lide til “grunddejen”