Barer med granola og mørk chokolade
Barer med granola og mørk chokolade
Denne opskrift giver dig den perfekte granolabar, præcis som den burde være. Den er lavet med nødder, frø og kerner, der virkelig får lov til at skinne. Barerne er lavet i store stykke, men du kan også skære dem ud i mindre stykker og eventuelt dyppe dem i chokolade.
Dette skal du bruge:
- 250 g blandede usaltede nødder, for eksempel mandler, valnødder, pecannødder, cashewnødder
- 50 g kokosmel
- 50 g græskarkerner
- 15 g FiberHUSK®
- 2 spsk. chiafrø
- 1 tsk vaniljepulver
- 100 gram ahornsirup
- ½ tsk flagesalt
- 100 g mørk chokolade
- Bageform, cirka 20×20 cm
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 160 grader
Kom alle ingredienserne undtagen chokoladen i en skål og bland dem sammen.
Beklæd bageformen med bagepapir og hæld massen i. Sørg for at glatte massen ud og trykke den sammen.
Bag i ovnen i 30-35 minutter og lad det derefter køle helt af. Dette vil tage cirka 1 time.
Tag massen ud af formen og skær den i 12 lige store stykker.
Smelt chokoladen og dyp enderne af barerne i den smeltede chokolade.
Lad dem derefter tørre på et stykke bagepapir.
Opbevar barerne i en tætsluttende beholder, f.eks. en kagedåse
Tip: Du kan drysse frysetørrede hindbær på den smeltede chokolade, efter du har dyppet barerne i det. Det vil tilføje en lækker syrlighed og se flot ud!