Blåbærbrød med banan
Blåbærbrød med banan
Du har måske lavet et bananbrød før, men har du prøvet at bage det med søde og syrlige blåbær? Hvis ikke finder du opskriften på det lækreste blåbærbrød, der smager syndigt godt, men er helt uden raffineret sukker.
Det skal du bruge:
- 2 dl mandelmel
- 1,5 dl havremel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk kanel
- 1 knivspids salt
- 3 spsk smeltet kokosolie (afkølet)
- 3 mellemstore bananer
- 3 spsk ren ahornsirup
- 2 store æg
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 dl blåbær (friske)
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader
- I en stor skål blandes havremel, mandelmel, bagepulver, natron, kanel, vaniljepulver og salt.
- Mos bananerne i en skål, og smelt kokosolien i mikroovnen eller i en gryde
- Tilsæt kokosolien, ahornsiruppen og æggene til bananmosen. Rør godt sammen.
- Hæld de våde ingredienser i de tørre og rør, indtil de er blandet godt
- Til sidst vendes blåbærrene forsigtigt i dejen
- Smør en aflang form med kokosolie og hæld dejen i
- Bag dit blåbærbrød i 40-45 minutter, eller indtil dejen er fast
- Lad brødet afkøle i formen i 10 minutter, og yderligere 10 minutter når formen er fjernet
- Kan nydes som det er, med smørepålæg, marmelade eller peanutbutter.