Sunde blåbærmuffins med æblemos
Sunde blåbærmuffins med æblemos
Med disse lækre blåbærmuffins behøver du ikke at gå på kompromis – de er nemlig sunde og samtidigt alt for lækre! Du kan både bruge friske blåbær eller frosne. Hvis du bruger frosne, så husk ikke at tø dem op inden. De vil afgive lidt vand som kan gøre dine muffins en smule lilla. Smagen ændrer sig dog ikke.
Der er ikke benyttet nogen form for vegetabilsk olie eller smør, kun almindelig græsk yoghurt, havre og æblemos.
Ingredienser til 10-12 blåbærmuffins:
- 240 g. æblemos uden klumper – gerne stuetemperatur
- 140 g. almindelig græsk yoghurt (0%, 1%, eller 2%)
- 2 æg
- 1 tsk. ren vanilje ekstrakt
- 80 gram kokos palmesukker (kan erstattes af brun sukker)
- 225 g. glutenfri havregryn (eller alm. hvis gluten ikke er et problem)
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron
- 1/4 tsk. salt
- 140 gram frisk (eller frosne) blåbær
- 2 tsk. (6 gram) majsstivelse (gør at blåbærerne ikke falder ned i bunden af hver muffins)
Sådan gør du:
Start med at tænd ovnen på 190 grader. Smør en muffin form eller gør papir muffinsforme klar.
Placer æblemos, græsk yoghurt, æg, vanilje, sukker, havregryn, bagepulver, natron og salt sammen i den nævnte rækkefølge og pisk det sammen. Herefter tilføjer du cirka 110 gram blåbær sammen med majsstivelsen. Rør forsigtigt så bærerne ikke ødelægges.
Dejen fordeles jævnt i de klargjorte muffinsforme. De resterende blåbær fordeles på toppen – tryg dem forsigtigt lidt ned i dejen.
Placer midt i ovnen. Bages i cirka 18 minutter. Lad dem hæve cirka 10 minutter før de tages ud af formen.
Velbekomme :-)