Bløde glutenfrie dadelboller med FiberHUSK®
Bløde glutenfrie dadelboller med FiberHUSK®
Gluten er ikke essensen i et godt stykke bagværk, rent faktisk kan man med adskillige fordele, udskifte de ingredienser som indeholder gluten og stadig komme frem til et præsentabelt stykke bagværk. Det kan blandt andet være med til at reducere følelsen af oppustethed.
Der findes et hav af forskellige glutenfrie alternativer og i denne delikate opskrift gør vi brug af en af vores favoritter – nemlig FiberHUSK®.
Disse bløde og yderst lækre glutenfrie dadelboller med FiberHUSK® haren dejlig sød smag, der passer perfekt til børnefødselsdagen, eller når weekendmorgenmaden skal være lidt ekstra lækker. Hvis du ikke er den store dadelspiser kan man vælge at udskifte dem med lyse rosiner.
Det skal du bruge (16 stk):
- 4 spsk. FiberHUSK®
- 100 g havremel
- 100 g rismel
- 200 g fuldkornsrismel
- 200 g bog hvedemel
- 2 dl glutenfri havregryn
- 1 dl dadler
- 2 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 8 dl mælk
- 50 g gær
Sådan gør du:
Lun mælken, og opløs gæret heri. Kom honningen og dadler ved. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Kør våde og tørre ingredienser i en røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter. Stil dejen til hævning i 2 timer. Form dejen til 16 boller ved at gøre hænderne våde og trille bollerne i hænderne. Lad bollerne efterhæve en halv times tid. Bag ved 180 grader i 45 minutter.
Mums!