Blomkålssuppe m. kylling og sprød bacon
Blomkålssuppe m. kylling og sprød bacon
Når jeg har travlt, er det godt at kunne ty til en nem ret, som ikke tager lang tid at lave. Selve suppen kan spises uden kød som et varmt mellemmåltid om eftermiddagen, mens den får helt nye dimensioner med stegt kylling og sprødstegt bacon.
Ingredienser
- 3 porrer
- 1 tsk olie
- 1 stk blomkål, selve blomkålen og de grønne stængler
- 1½ liter vand
- 1½ spsk Herbamare bouillon
- 3 stk kyllingebryst
- 1 pakke engelsk bacon (masser af rent kød, ikke ret meget fedt)
- lidt forårsløg
Sådan gør du
- Porrerne skal rengøres og den grønne top fjernes. Gem dem gerne til en anden gang; til suppe eller en marinade. Blomkålen vaskes og deles i buketter. De grønne stængler skæres fri for bladrester.
- Snit porrerne i skiver. Kom olien i en gryde og steg porrerne ved mellemvarme til de bliver lidt bløde men uden at de tager farver.
- Hæld vandet over og kom blomkålsbuketterne og stænglerne i. Tilsæt bouillon. Kog under låg i ca 20 minutter til blomkålen er kogt mør.
- Mens suppen koger tilberedes kyllingebrysterne. Skær dem ud i mundrette stykker og steg dem i lidt olie på en pande til de får lidt farve. Herefter steges baconstykkerne.
- Når suppen er færdig, blendes den i gryden med en stavblender og smages til. Kom en portion suppe i en dyb tallerken, fordel ca 100 g kød per person i hver tallerken, drys med den sprøde bacon og lidt forårsløg. Velbekomme!
OM
Opskriftsnavn
Blomkålssuppe m. kylling og sprød bacon
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
62 Review(s) Based on