Brusebadsboller

Brusebadsboller

Brusebadsboller

Disse brusebadsboller er et hit om morgenen til når tiden er knap, men man gerne vil sprede lidt ekstra hygge. Lav bollerne aftenen forinden, og de er klar til morgenen efter.

Med kun 4 ingredienser tager disse herlige boller ingen tid at lave, og så er det lige før man ikke behøver at se på opskriften til næste gang – det er da til at huske!

Som navnet så kønt lyder, så kan man jo lige tage et bad i mens bollerne bages i ovnen.

Det skal du bruge til brusebadsbollerne

20 boller

Ingredienser

  • 15 g frisk gær eller 5 g tørgær
  • 700 ml koldt vand
  • 850-900 g sigtet hvedemel
  • 8 g salt

Tip
For en lidt sundere udgave, byt noget af melen ud med enten grahams- eller rugmel, eller du kan tilføje frø/kerner i dejen, det er helt op til dig.

Sådan laver du brusebadsboller

  1. Hæld vand og gær i en skål, rør rundt for at opløse gæren.
  2. Tilsæt salt, mel og bland godt sammen. Dejen vil være meget klæbrig, så brug gerne en ske til at dreje rundt.
  3. Dæk skålen til med film og lad den stå i køleskabet natten over. Hvis de laves på dagen, lad dejen hæve i 20-25 minutter.
  4. Når det er tid til at lave bollerne. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  5. Imens ovnen bliver varm, deles dejen ud i de ønsket antal boller.
  6. Sørg for at håndtere bollerne så lidt som muligt, for at bevare dejens smidighed. Placere bollerne i en bradepande med ca. 1,5 cm mellemrum, så bollerne kan bage ind i hinanden.
  7. Bag bollerne i 15-20 minutter til de får den gyldne og sprøde farve.
  8. Lad brusebadsbollerne køle af i små 5 minutter inden de serveres.

Velbekomme :-)

Tip
Halver eventuelt opskriften, hvis det er til kun 4-5 personer der skal serveres for. Så er der plads til at lave friske boller dagen efter igen også.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen