Chia a la mande
Chia a la mande
Savner du et sundere alternativ til den ellers så lækre ris a la mande juleaften? Så prøv chia a la mande, der holde den lækre konsistens og en super god smag, der samtidig er glutenfri og en hel del sundere!
Over julen betyder det ikke at man skal give op på alle ens sunde vaner, selv ikke når det kommer til den klassiske jule dessert, ris a la mande, du kan uden problemer gøre denne lækre dessert, både til en sundere og velsmagende oplevelse. Med Chia frø, som bruges til flere forskellige typer grød, kan også sagtens benyttet til en god lækker ris a la mande. Chia frø er en god kilde til protein, omkring 17 g pr. 100 g, og så har de en mættende effekt.
Ingredienser
- 4 spsk. Chiafrø
- 3 dl. Mandelmælk eller Alm. mælk
- 0,5 spsk. Sukker eller erstat med 1 spsk. sukrin
- 0,5 spsk. Ægte kanel
- 1 god håndfuld mandler, eller mandel splinter
- 0,5 tsk. Vaniljepulver eller vaniljesukker
- 2 dl. Fløde (der skal piskes op til flødeskum)
Sådan gør du
- Du blander Chiafrøene, mandelmælk eller ko-mælk, med sukker/sødestof og den ægte kanel. Efter du har blandet ingredienserne, rører du dem sammen til en glat masse. Dernæst placere du det på køl i 2 – 3 timer, du kan også sagtens lade miksturen stå natten over på køl. Lader du grøden stå natten over, får du en mere cremede jule grød.
- Efter grøden har fået lov til at stå, pisker du fløden til flødeskum og vender flødeskummet i grøden. Dernæst hakker du mandlerne, og tilsætter dem til grøden. Det er en god ide at vende både fløden og mandlerne i grøde, så luftigheden ikke bliver slået ud af grøden.
- Efter du har vendt flødeskummen og mandlerne i grøden, stiller du den tilbage på køl. Du kan dernæst servere grøden samme aften, eller snilt vente til dagen efter og servere den der.
- Du kan servere ris a la manden med chia, med kølig eller varm kirsebærsauce til. Et godt alternativ, der ikke spare på smagen, til jule aftens mandel jagt.
Denne lækre Chai a la mande, kan sagtens holde sig på køl til dagen efter og samtidig være lige så lækker, hvis ikke bedre dagen der på. Når Chia grøden står natten over, bliver grøden bare mere cremede og fast i konsistensen. Derfor fungere dette vidunder frø rigtig godt i div. former for grød.