Chili Sin Carne

Chili Sin Carne – Vegetarisk

Chili Sin Carne – Vegetarisk

Prøv denne lækre opskrift på en vegetarisk chili con carne, der er spækket med grøntsager, som passer perfekt til retten, og som slet ikke vil få dig til at savne kød. Chili sin carne betyder uden kød, og retten vil få dig til at elske de kødløse dage endnu mere.
Retten er fyldt med squash, aubergine og bønner der forkæler dine smagsløje.

Ingredienser

  • 1 ½ tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk tørret koriander
  • 1/2 tsk tørret chiliflager eller chilipulver
  • 3 spsk olivenolie eller kokosolie
  • 2 rødløg, finthakket
  • 3 spsk finthakket soltørret tomat
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 aubergine, groftrevet
  • 1 ds flåede eller hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsbouillion
  • 500 g kidney bønner – klar til brug (drænede og skyllede fra dåse)
  • 100 g majs
  • 20-40 g mørk chokolade
  • Salt og friskkværnet peber

Tilberedning af Chili sin carne

  1. Varm spidskommen, kanel, koriander og chili igennem i en stor gryde. Varm krydderierne i et par minutter, skru ned for varmen og tilsæt olie, samt hakkede løg. Rør rundt til løgene er let gennemsigtige
  2. Tilsæt derefter aubergine, squash, tomaterne, soltørrede tomater, majs og grøntsagsboullion. Lad retten simre i 30-40 minutter
  3. Tilsæt tilsidst bønner og lad det simre i 5 minutter
  4. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i retten. Start med halvdelen og smag derefter til med resten, samt salt og peber
  5. Server din lækre Chili sin carne med de traditionelle nachos, ris, brød, creme fraiche og revet cheddarost

Du kan også nyde din varmende og mættende Chili sin carne, på røde linser, couscous eller på kikærter :-) Velbekomme!