Hjemmelavet falafler – Nem og sund aftensmad
Hjemmelavet falafler – Nem og sund aftensmad
I Danmark spiser rigtig mange en form for kød som tilbehør eller hovedingrediens til aftensmaden, men når du først har smagt disse falafler, så kunne de godt blive en god substitut for kødet. Ydermere er disse falafler nemme, og ikke mindst sunde – et perfekt alternativ til aftensmaden.
Denne opskrift er nem og ligetil – jeg tror ikke det bliver første gang, du prøver den.
Sådan gør du:
- 800g udblødte kikærter
- 2 bdt persille, finthakket
- 1 stort eller 2 små løg
- 1-2 fed hvidløg
- 3 tsk tørret koriander
- 3 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk salt
- 3 store æg
- 3 spsk rasp
- 1 tsk chili
- 2 spsk citronsaft
- Olie til at fritere i (ca. ½ liter)
Sådan laver du dine falafler:
- 1. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og lad vandet dryppe af, så de ikke er alt for våde
- 2. Hæld kikærterne op i en blender eller foodproccesor sammen med de resterende ingredienser til en sammenhængende masse
- 3. Form så mange runde falafler som muligt – størrelsen er op til dig
- 4. Steg/fritér falaflerne i olie til de er gyldenbrune og sprøde
- 5. Server til en lækker couscous salat eller som fyld til pitabrød
Tip! Du kan altid tilsætte lidt mel eller havregryn, hvis du synes din fars er lidt for våd.