Fastelavnsbolle med kokosskum
Fastelavnsbolle med kokosskum
En fastelavnsbolle behøver ikke at være så usund som den helt traditionelle med flødeskum og kagecreme. I denne opskrift får du en lidt sundere fastelavnsbolle med lækker kokosflødeskum, sukkerfri kagecreme og en lidt sundere bolle.
Det skal du bruge:- 1 æg
- 25 g gær
- 200 g mel
- 100 g rismel
- 100 g mandelmel
- 1 tsk kardemomme
- 50 g smør
- 2 dl havremælk eller vand
- Kokosfløde eller soyafløde
- 1 pose Easis kagecreme
- Varm mælken i en lille gryde til den er lidt mere end lunken.
- Tilsæt smørret i mindre tern og lad det smelte efter at gryden er taget af varmen
- Smuldr gæren i en skål, og hæld smørmassen over gæren og lad den opløse
- Tilsæt kardemomme og æg
- Kom melet i lidt ad gangen til dejen er fast og smidig
- Ælt dejen igennem og stil den til hævning i skålen i ca 1 time
- Del dejen i 10 lige store stykker. Form bollerne og lad dem efterhæve i ca 40 min på en bageplade
- Pensl dem forsigtig med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen i ca 15 min ved 175 grader til de er gyldne på toppen
- Lad dem køle af på en bagerist, og begynd på skummen
- Lav easis kagecremen som anvist på produktet, og start med at smøre cremen ind i bollen
- Pisk nu skummen enten af soya eller kokos, og smør den ovenpå cremen i dine nybagte fastelavnsboller, den skal gerne have samme konsistens som en let flødeskum