Glutenfri Æbleskiver
Glutenfri Æbleskiver
Tid til advent og jul. Her er æbleskiverne et must! Men hvis enten du eller én i din familie ikke må spise gluten, kan det være en udfordring. Her får du en lækker opskrift på “traditionelle” æbleskiver – helt uden gluten.
Ingredienser
- 3 æg
- 1/2 tsk. Natron
- Skræl af 1 økologisk citron (kan udelades)
- 200 gr. Rismel
- 80 gr. Maizena
- 20 gr. Sukker
- 1/2 tsk. Salt
- 1 spsk. Fiber Husk eller Skallin
- 1/2 l. rismælk
- 50 gr. smeltet smør
- 50 gr. god olivenolie til bagning
Sådan gør du
- Rør dejen med maskine.
- Skil æggehviderne fra blommerne og pisk æggehviderne stive med natron.
- Citronskrællen rives fint og mel (rismel, HUSK og maizena) afvejes og blandes med sukker og salt.
- Æggeblommer, rismælk og smeltet smør kommes i røreskålen.
- Tilsæt melblandingen under omrøring.
- Vend æggehviderne forsigtigt i inden bagning
- Opvarm panden og kom lidt olie i hvert hul inden du fylder hullerne med 3/4 dej.
- Vend æbleskiverne 1/4 omgang ad gangen – gerne med en strikkepind, så de bliver jævnt brune over det hele.
- Servér æbleskiverne med flormelis og gerne marmelade.
OM
Opskriftsnavn
Glutenfri Æbleskiver
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
48 Review(s) Based on