Glutenfrie koldhævede Boller
Glutenfrie koldhævede Boller
Disse koldhævede boller er super nemme at lave, glutenfrie og så smager de helt fantastisk. Det smarte ved en koldhævet dej, er at du kan lave dejen om aftenen, og bage de lækreste boller om morgenen.
Det skal du bruge til koldhævede boller:
- 50 gr. glutenfri havregryn
- 50 gr. glutenfri havremel (blendes af havregryn)
- 100 gr. fuldkorns rismel
- 1/2 dl. solsikkekerner
- 2 tsk afskallede hampefrø
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 4 dl. vand
- 1 tsk. havsalt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. glutenfri tørgær
Sådan gør du:
- Bland vand og loppefrøskaller sammen, så det bliver en let gelé, i en stor skål.
- Blend den ene halvdel havregryn til mel i en stor skål.
- Kom havremelen i skålen, sammen med de andre ingredienser, og rør det hele godt sammen.
- Dejen stilles på køl i en skål med låg natten over eller mindst 6 timer.
- Når de har hævet færdig, former du cirka 10 stk. boller .
- Lad dem efterhæve i cirka 10 min. på bagepladen.
- Bag dem i ovnen i 30 min. ved 200 grader.