Graskar 1 1 1

Græskarsuppe med twistede brød

Græskarsuppe med twistede brød

Græskarsuppe med twistede brød med FiberHUSK®, er en populær ret, især om efteråret, og kombinationen af chili, ingefær og hvidløg tilføjer en dejlig varme og krydret smag til suppen.

Twistede brød:

  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. Honning
  • 1 spsk FiberHUSK®
  • 500 g hvedemel
  • 20 g gær
  • 2 spsk. Birkes
  • 2 spsk. sesamfrø

Græskarsuppe:

  • 1 butternut squash eller græskar
  • 1 bagekartoffel
  • 1 rødløg
  • 1 tsk. stødt eller frisk gurkemeje
  • 1 tsk. 1 tsk. revet frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 600 ml urtebouillion
  • 1 dåse kokosmælk

Sådan gør du:

Twistede brød

Start med at opløse gæren i vandet og tilsæt derefter mel og FiberHUSK®. Lad dejen køre på en røremaskine ved lav hastighed i 5-7 minutter.

Tag dejen af maskinen og lad den hæve et lunt sted, indtil den er cirka dobbelt så stor.

Find en bageplade og beklæd den med bagepapir.

Ovnen tændes på 250 grader varmluft.

Kom enten olie eller mel på køkkenbordet og placer halvdelen af dejen på bordet. Brug en kagerulle til at rulle dejen ud til et rektangel.

Smør pesto ud på den midterste tredjedel af dejen. Fold de to andre tredjedele ind over pestoen og klem dem sammen.

Brug kagerullen til at rulle de tre lag sammen og forlænge dem.

Skær dejen ud i 1 cm tykke skiver og sno dem. Sørg for, at enderne er smurt med lidt olie, og drys sesamfrø på den ene side og birkes på den anden.

Sæt brød-sticksene i ovnen med det samme og skru ned til 200 grader varmluft.

Bag dem i 10-12 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.


Græskarsuppe

Skræl græskarret, fjern kernerne og skær det i tern.

Pil løg og hvidløg og hak begge groft.

Tilsæt olie i en tykbundet gryde og svits grøntsagerne sammen med ingefær, gurkemeje og hele chilien i et par minutter.

Hæld bouillon i gryden, indtil grøntsagerne er dækket, og tilsæt salt.

Skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15-20 minutter, indtil græskarret er blødt.

Fjern gryden fra varmen og blend suppen med en stavblender, direkte i gryden. Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt kokosmælk og kog op.

Smag til med salt og peber, og server suppen.

Velbekomme.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen