Grødboller – bagt med havregrød
Grødboller – bagt med havregrød
Står du tit tilbage med en rest havregrød efter morgenmaden, som oftest ender i skraldespanden? Så kan du istedet bruge havregrøden til disse grove grødboller.
De er super nemme at lave, smager godt og så holder de sig saftige i op til flere dage, det er nemlig fordelen ved at bage med havregrød.
Det skal du bruge til grødbollerne:
Til havregrøden:
- 2 dl grovvalsede havregryn
- 4 dl vand
- 1 drys salt
Til dejen:
- 25 g gær
- 1 dl lunkent vand
- 400 g havregrød (som henvist ovenover)
- 1,5 tsk salt
- 1 spsk honning
- 200 g hvedemel
- 200 g mandelmel
- 100 g fuldkornsrismel
- Sesamfrø til pynt
Sådan gør du:
- Kom gær i en skål med lunkent vand.
- Bland de forskellige meltyper i ens skål
- Tilsæt havregrøden, salt, honning og melblandingen lidt ad gangen.
- Har du en røremaskine skal den køre i ca. 10 minutter. Ellers skal dejen røres rundt og æltes til den er sammenhængende, men stadig klistret.
- Kom lidt olie over i skålen du brugte til mel, og kom dejen heri.
- Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur med et viskestykke over skålen.
- Tænd ovnen på 220 grader (ikke varmluft).
- Dyp dine hænder i koldt vand. Tag en klump dej placer dej-klumperne på bagepapir, drys med lidt sesamfrø.
- Lad dine grødboller bage i ca. 25 minutter, eller til de er gyldne og lyder hule, når du banker på deres underside.