Grødboller

Grødboller – bagt med havregrød

Grødboller – bagt med havregrød

Står du tit tilbage med en rest havregrød efter morgenmaden, som oftest ender i skraldespanden? Så kan du istedet bruge havregrøden til disse grove grødboller.

De er super nemme at lave, smager godt og så holder de sig saftige i op til flere dage, det er nemlig fordelen ved at bage med havregrød.

Det skal du bruge til grødbollerne:

Til havregrøden:

Til dejen:

Sådan gør du:

  1. Kom gær i en skål med lunkent vand. 
  2. Bland de forskellige meltyper i ens skål
  3. Tilsæt havregrøden, salt, honning og melblandingen lidt ad gangen.
  4. Har du en røremaskine skal den køre i ca. 10 minutter. Ellers skal dejen røres rundt og æltes til den er sammenhængende, men stadig klistret.
  5. Kom lidt olie over i skålen du brugte til mel, og kom dejen heri.
  6. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur med et viskestykke over skålen.
  7. Tænd ovnen på 220 grader (ikke varmluft).
  8. Dyp dine hænder i koldt vand. Tag en klump dej placer dej-klumperne på bagepapir, drys med lidt sesamfrø.
  9. Lad dine grødboller bage i ca. 25 minutter, eller til de er gyldne og lyder hule, når du banker på deres underside.