Grydebrød uden gluten
Grydebrød uden gluten
Det kan være svært at få en god konsistens på sit brød når man bager uden gluten, men i denne opskrift bliver brødet luftigt og lækkert. Brødet skal bages i en gryde, og får en fin rund form, og en sprød skorpe. Lav gerne dejen dagen før du skal bage, da brødet har godt af at hæve natten over.
Ingredienser
- 15 g gær
- 5 dl vand
- 2 spsk god olie, vi har brugt olivenolie
- 150 g glutenfri havremel
- 450 g doves glutenfrie hvide mel
- 1 knivspids havsalt
Husk – du skal bruge enten en støbejernsgryde eller en stegeso, en normal gryde kan ikke holde til at komme i ovnen
Sådan bager du glutenfri grydebrød
- Opløs gæren i lunt vand i en stor skål
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 10 minutter – brug gerne en røremaskine
- Dejen skal være blød, men ikke klæbrig
- Lad dejen hæve i 5-7 timer, og gerne natten over
- Sæt støbejernsgryden i ovnen og tænd på 210°C (varmluft)
- Efter 10 min tages gryden ud, drys med lidt mel og hæld din færdige dej i gryden
- Brødet bages i 20-25 minutter med låg, og derefter 15 minutter uden låg
- Har man ikke en støbejernsgryde kan man bruge en stegeso
Rigtig god fornøjelse, vi håber jeres grydebrød bliver sprødt udenpå og blødt og luftigt indeni! :-)