Havtornmarmelade med æble & sukrin
Havtornmarmelade med æble & sukrin
Havtorn siges at være nordens citron, og den har en aromatisk og syrlig smag, der gør sig godt i en frisk sommerlig marmelade. Du skal kun bruge 4 ingredienser, for at lave denne havtornmarmelade, og så er den tilmed uden raffineret sukker.
Et godt trick til når du skal plukke bærrene, er at klippe hele grene af, og fryse dem ned i et døgn. Derefter kan bærrene bankes af nemt, og du slipper for at stikke dig på tornene.
Det skal du bruge
- 200 gram friskplukkede æbler
- 300 gram rensede havtorn
- 1 dl Sukrin gold
- 1-2 spsk. æblecidereddike eller anden frugteddike
Sådan gør du
- Skyl æbler og havtorn godt
- Skræl æblerne, og hak dem i tern
- Vend æbler og havtorn med sukrin gold og kom i en gryde ved middelvarme
- Kog op og lad koge i omkring en halv time, til æblerne er helt opløste
- Purer massen til den er glat og cremet
- Hæld på skoldede glas og opbevar køligt