Hjemmelavet Hybensaft – uden sukker
Hjemmelavet Hybensaft – uden sukker
Hyben er de seneste par år blevet særdeles populær både i køkkenet og i kosttilskud. De små orange bær er faktisk et af de bær der indeholder mest C vitamin – nemlig hele 840 mg pr. 100 gram. Denne læskende hybensaft smager skønt af hyben, og så er den uden raffineret sukker.
Ingredienser
- 3 kg hyben
- 1 liter vand
- 3 tsk. citronsyre
- 10 dråber Easis perfect sød (smag til undervejs) pr. liter saft
Sådan laver du hjemmelavet hybensaft
- Blomst og stilk klippes af hybenfrugterne
- Skyl frugten og grundigt
- Vand og citronsyre bringes i kog
- Hybenfrugterne hældes i og koges i cirka 15 minutter
- Si nu saften fra og hæld på rengjorte 1 liters flasker/beholdere
- Der tilsættes 10 dråber sødemiddel pr. liter saft
- Opbevar saften køligt og nyd is kold
Saften er perfekt til at slukke tørsten i solen, og så smager den både syrligt og sødt. Den er nem at lave, og bliver et sikkert hit til hele familien :-)