Hjemmelavet Hybensaft

Hjemmelavet Hybensaft – uden sukker

Hjemmelavet Hybensaft – uden sukker

Hyben er de seneste par år blevet særdeles populær både i køkkenet og i kosttilskud. De små orange bær er faktisk et af de bær der indeholder mest C vitamin – nemlig hele 840 mg pr. 100 gram. Denne læskende hybensaft smager skønt af hyben, og så er den uden raffineret sukker.

Ingredienser

Sådan laver du hjemmelavet hybensaft

  1. Blomst og stilk klippes af hybenfrugterne
  2. Skyl frugten og grundigt
  3. Vand og citronsyre bringes i kog
  4. Hybenfrugterne hældes i og koges i cirka 15 minutter
  5. Si nu saften fra og hæld på rengjorte 1 liters flasker/beholdere
  6. Der tilsættes 10 dråber sødemiddel pr. liter saft
  7. Opbevar saften køligt og nyd is kold

Saften er perfekt til at slukke tørsten i solen, og så smager den både syrligt og sødt. Den er nem at lave, og bliver et sikkert hit til hele familien :-)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen