Hjemmelavet Sauerkraut
Hjemmelavet Sauerkraut
Måske du forbinder sauerkraut med noget tysk snask der altid serveres ved siden af pølser. Men sauerkraut er meget mere end det, og det kan bruges som tilbehør til både burger, hotdogs og kødretter.
Det skal du bruge til din Sauerkraut:
- 1200 g hvidkål (renset vægt)
- 125 g løg
- 175 g æble
- 25 g havsalt (salt uden jod)
Sådan gør du:
- Skyl kålen, skær det hårde fra, og snit kålen i ensartede størrelse strimler
- Skyl æble, fjern kernehus og skær i mindre stykker
- Skræl løg og skær det i mindre stykker
- Put de snittede grønsager i en stor skål, drys salten henover dem og masser nu i 5-10 minutter hele molevitten godt sammen med hænderne, til salten trænger ind i kålen og der kommer saft ud af den
- Fyld nu lidt ad gangen kålblandingen på glas, og pres løbende enten med knytnæve eller en stamper, kålen godt ned mod bunden af glasset
- Bliv ved, indtil glassene er fyldt ca. 3/4 op med kålblanding og kålsaft. Det er meget vigtigt, at kålblandingen er dækket af saft for at sikre, at blandingen holdes iltfri
- Luk glassene, og lad glassene stå på en tallerken væk fra direkte sollys i stuetemperatur 18-21 grader i 2-4 uger
- Især den første uge skal der løftes på låget minimum 2 gange dagligt for at lufte kuldioxid ud af glasset
- Opbevares på køl efter endt fermentering
Smag løbende på kålen, til den har en smag, du kan lide; jo længere tid, des surere bliver den.