Kanelsneglekage
Kanelsneglekage
Kanelsnegle er perfekt til eftermiddagskaffen. Og hvorfor ikke gør lidt ekstra ud af det med en kanelsneglekage, som oven i købet er både dekorativ og smager fantastisk!
Du vil med sikkerhed imponere dine gæster med denne herlighed.
Det skal du bruge
Ingredienser
- 225 ml sødmælk
- 75 g smør
- 300 g sigtet spelt mel (eller almindelig)
- 125 g fuldkornsmel spelt (eller hvedemel)
- 70 g strøsukker
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 æg
- ½ tsk. fint havsalt
- 20 g gær eller 10 g tørgær
Fyld
Topping
- 1 æg
- Sukker
Sådan laver du kanelsneglekage
- Varm mælken op (uden det kommer op at koge) i en lille gryde med smør. Lad det køle af. Imens du venter på at mælken afkøler, kan du samle de øvrige ingredienser.
- Start med at smuldre gæren ned i en stor skål sammen med en teske sukker. Når den er flydende, tilsættes alle tørre ingredienser. Hvis du bruger tørgær, tilsættes den tørre gær blot sammen med de øvrige ingredienser. Rør godt sammen.
- Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser, og tilsæt et pisket æg. Herefter tilsættes mælke-smør blandingen. Husk at den ikke må være brændende, nærmere ”finger-varm”. Hvis den er for varm kan du risikere at dræbe gæren. Rør det hele sammen. Dejen vil have en blød og lidt flydende konsistens.
- Læg dejen i en let olieret plasticpose eller dæk skålen med en let olieret plastfolie. Lad dejen hæve lunt i 30 min.
- Imens du du venter på at dejen hæver, kan du lave fyldet til kanelsneglene. Bland smør, sukker, kanel og vanilje i en mellemstor skål. Smør en rund kageform (ca. 23×5 cm.).
- Brug en kagerulle til at rulle dejen ud på en let melet bordplade, indtil dejen danner en rektangel på ca. 35×25 cm. Fyldet fordeles jævnt over dejen, start fra midten og arbejd ud. Hvis fyldet er en smule koldt, kan du bruge dine fingre til at fordele, da varmen fra dine fingre er med til at udjævne smørret.
- Rul dejen til en bred cylinder – rul fra den brede side. Brug en skarp kniv til at skære ”cylinderen” til små skiver. Herefter placeres kanelsneglene jævnt i formen.
- Dæk kanelsneglene og lad dem hæve igen et varmt sted omkring 20-30 min., indtil de har dobbelt størrelse.
- Forvarm ovnen til 180-200 grader. Pensel de hævede kanelsnegle med pisket æg og sukker.
Bag kagen på midterste hylde i 20-25 minutter, eller til de har fået en gylden farve. Lad kanelsneglekagen afkøle på en rist. Kagen vil kunne holde sig et par dage. Kan også fryses.
Velbekomme :-)
OM
Opskriftsnavn
Kanelsneglekage
Udgivet
Tilberedningstid
Gennemsnitlig bedømmelse
121 Review(s) Based on