Karamelliseret æbletærte
Karamelliseret æbletærte
Nem og lækker æbletærte med karamelliseret æbler. Den er perfekt til en hyggelig eftermiddag.
Ingredienser:
- 5 mellemstore æbler
- 90 gram sukrin
- 50 gram smør
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
Kagedej:
- 150 gram hasselnødder
- 150 gram mandler
- 1 æg
- 2 spsk sukrin
- 100 gram smør
Fremgangsmåde:
- Start med at skrælle og skære æblerne i både.
- Smørret og sukrin brunes på en pande sammen med kanel og kardemomme. Massen skal opnå en karamelagtigkonsistens. Tilsæt herefter æblerne.
- Smør en springform og hæld blandingen heri.
- Hasselnødderne og mandlerne males til fint mel og smørret smuldres i. Herefter tilsættes sukrin og ægget og dejen samles hurtig.
- Dejen fordeles over æblerne – prik små huller i dejen (brug evt. en gaffel)
- agen skal bages i cirka 20 minutter ved 200 grader (varmluft)
- Lad den nybagte tærte hvile i ca. 5 minutter på en bagerist.
- Læg et serveringsfad over tærteformen og vend rundt så æbletærten løsnes fra formen og står på fadet med æblefyldet øverst.
- Server med flødeskum eller cremfraiche rørt med vanilje