Karameliseret æblekage

Karamelliseret æbletærte

Karamelliseret æbletærte

Nem og lækker æbletærte med karamelliseret æbler. Den er perfekt til en hyggelig eftermiddag.

Ingredienser: 

Kagedej:

Fremgangsmåde:

  1. Start med at skrælle og skære æblerne i både.
  2. Smørret og sukrin brunes på en pande sammen med kanel og kardemomme. Massen skal opnå en karamelagtigkonsistens. Tilsæt herefter æblerne.
  3. Smør en springform og hæld blandingen heri.
  4. Hasselnødderne og mandlerne males til fint mel og smørret smuldres i. Herefter tilsættes sukrin og ægget og dejen samles hurtig.
  5. Dejen fordeles over æblerne – prik små huller i dejen (brug evt. en gaffel)
  6. agen skal bages i cirka 20 minutter ved 200 grader (varmluft)
  7. Lad den nybagte tærte hvile i ca. 5 minutter på en bagerist.
  8. Læg et serveringsfad over tærteformen og vend rundt så æbletærten løsnes fra formen og står på fadet med æblefyldet øverst.
  9. Server med flødeskum eller cremfraiche rørt med vanilje

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen