Kartoffel og rosmarin brød
Kartoffel og rosmarin brød
Dette kartoffel og rosmarin brød er et rigtig lækkert madbrød, og fungerer godt som tilbehør til aftensmaden eller som sandwichbrød til madpakken. Det er et koldhævet brød, så det skal stå i køleskabet i 7-8 timer inden det bages! Men det er meget lækkert og indeholder kun 129 kalorier pr. 100 gram.
Ingredienser
- Ca. 500 gram kartofler (evt. et glas færdige kartofler)
- 2 dl. vand
- 25 gram gær
- 200 gram hvedemel
- 100 gram fuldkornshvedemel
- Salt og rosmarin
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet og hæld det i en blender sammen med kartoflerne
- Efter at massen er blevet blendet, hældes det over i en skål hvor melet blandes i
- Ælt dejen godt, evt. med dejkroge
- Tilsæt lidt salt og rosmarin og ælt det ind i dejen
- Sæt dejen i køleskabet i 7-8 timer
- Put dejen i en springform og drys ekstra salt og rosmarin ovenpå
- Bag i alm. ovn på 140 grader i ca. 40 min
Næringsindhold pr. 100 gram
- Energi: 129 kalorier
- Protein: 3,9 gram
- Kulhydrat: 27 gram
- Fedt: 0,55 gram
- Kostfibre: 2,2 gram
OM
Opskriftsnavn
Kartoffel og rosmarin brød
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
60 Review(s) Based on