Kastanjebrød
Kastanjebrød
Det kan gå hen og blive kedeligt, når man efterhånden har fundet sine favorit-opskrifter på brød og lavet dem alt for mange gange – Men har du brug for et anderledes brød, der har en sødmefuld smag, grundet kastanjemelet, så kan jeg anbefale denne opskrift.
Jeg synes det bliver til et lækkert brød med en god krumme og den der lidt særlige smag. Helt sikkert værd at forsøge :)
Ingredienser
- 10 g gær
- 10 dl. vand
- 1 spsk olie
- 1 kg speltmel
- ½ kg kastanjemel
- 1 del hvedemel
Sådan gør du
- Vand, gær, olie og salt blandes sammen
- Herefter blandes halvdelen af speltmelet i, hvorefter der æltes godt
- Når dejen er en samlet masse tilsættes det resterende mel
- Når dejen umiddelbart synes at være en samlet masse æltes fortsat 5 minutter, hvorefter dejen lægges i to smurte forme.
- Lad dejen hvile natten over i køleskabet.
- En halv time før dejen skal i ovnen tages denne ud, for at hæve op. Dejen bages de første 30 minutter på 225 grader, hvorefter de sidste 20-25 minutters bagetid er på 200 grader.
OM
Opskriftsnavn
Kastanjebrød
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
108 Review(s) Based on