Koldskåls Cheesecake
Koldskåls Cheesecake
Der er ikke noget som koldskål på en varm sommerdag, men vi har opgraderet den klassiske koldskål og lavet denne koldskåls cheesecake, der en perfekt symfoni af syrlig koldskål og sommersøde danske jordbær. Vi kan slet ikke få hænderne ned over denne sommerlige dessert, og så vil den med garanti imponere dine gæster.
Det skal du bruge til Koldskåls Cheesecake
Bunden
- 130 g kammerjunker
- 75 g smeltet kokosolie
- 1/2 skal citron, fintrevet
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 springform, 18 cm i diameter
Koldskål Cheese Fyld
- 4 blade husblas
- 1 dl sødmælk
- 3 spsk. sukrin gold
- korn af 1 vaniljestang
- 5 dl kærnemælk
- Fintrevet skal af 1/2 citron
- 200 g flødeost
- 30 g flormelis
Tilbehør
- 200 gram Friske jordbær
Sådan gør du
- Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor
- Bland derefter krummerne med den smeltede kokosolie, fintrevet citronskal og vaniljesukker
- Beklæd din springform med bagepapir, og pres kammerjunkermassen godt sammen i bunden af formen
- Stil bunden på køl mens du laver koldskål fyldet
- Til fyldet udbløder du husblassen i koldt vand i 10 minutter
- Imens varmer du sødmælken i en gryde til kogepunktet, og opløser herefter sukrin sukkeret i mælken
- Hæld mælken i en stor skål, og rør vaniljen i
- Vrid husblassen godt for vand, og opløs den i det varme sødmælk
- Rør derefter kærnemælk i den varme mælk
- Riv citronskallen fint, og rør det i mælkeblandingen, sæt på køl mens du forbereder flødeosten
- Vend flødeosten med presset citron saft (smag den til) og flormelis i en anden skål
- Rør tilsidst den afkølede mælkeblanding sammen med flødeosten
- Fordel fyldet på den afkølede kagebund, og stil på køl i mindst 4 timer.
Nyd din cheesecake iskold, og pynt med de friske jordbær, velbekomme! :-)