20140320 172437

Kyllingelår og grøntssagsfritter med ramsløg

Kyllingelår og grøntssagsfritter med ramsløg

20140320_172437

Lige nu er det sæson for ramsløg. Hvis du er så heldig at bo i nærheden af Århus, så tag ud i Risskov – her bugner det med ramsløg. Smagen minder om en mellemting mellem purløg og hvidløg. Opskrift udarbejdet af kostvejleder Heidi Kronvold, www.foodfix.dk

Ingredienser

Til kyllingen skal du bruge flg.:

  • Så mange kyllingelår (eller andre stykker kød fra en kylling), som du lyster
  • Masser af frisk ramsløg
  • Italiensk krydderi fra Urtekram

Til fritterne skal du bruge flg.:

  • ½ butternut squash
  • 2 store gulerødder
  • 1 fennikel
  • Masser af ramsløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk kartoffelkrydderi fra Urtekram

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 175 grader
  2. Start med at snitte al ramsløgen i små stykker
  3. Rør olivenolien til kyllingen op med italiensk krydderi, salt og peber
  4. Placer kyllingestykkerne i en smurt bradepande (eller en plade beklædt med bagepapir)
  5. Pensl med krydderolien og drys med ramsløg
  6. Sæt kyllingen i ovnen
  7. Nu er det tid til at gå i gang med fritterne
  8. Skær butternut squashen ud i pommes frites lignende stykker (lad være med at skrælle den, hvis den er økologisk. Skrællen smager fint)
  9. Skræl gulerødderne og skær ud i pommes frites
  10. Rens fenniklen og skær ud i skiver
  11. Rør olivenolie med krydderier og bland det hele godt sammen
  12. Kom grøntsagerne op på en bageplade med bagepapir
  13. Sæt dem med i ovnen og giv det ca. 35-45 minutter
  14. Du kan vurdere om kyllingen er færdig ved at stikke en gaffel i. Den væske, der kommer ud, skal være helt klar
  15. Fritterne bliver ikke rigtigt sprøde, men når de er godt møre, så er de færdige

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen