Lækre glutenfri quinoa boller
Lækre glutenfri quinoa boller
Disse lækre boller er hurtige at lave – især hvis du i forvejen har en rest af quinoa liggende. Bollerne er perfekte til madpakken og skønne med f.eks. kyllingepålæg og blandet salat.
Du skal bruge disse ingredienser:
- 6 dl lunkent vand
- En knivspids salt
- 2 spsk. Fiber Husk
- 2 dl kogt quinoa
- 200 g fuldkornsrismel
- 200 g quinoamel
- 150 g frø græskarkerner eller solsikkekerner
Sådan gør du:
- Start med at blande fiber husk i vandet i en stor skål, og lad det fiberen suge vand til sig indtil du får en gelé lignende masse
- Tilsæt den kogte quinoa, og de frø du vælger, og rør grundigt rundt
- Tilsæt derefter de 2 slags mel, lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine hvis du har en, eller ælt grundigt
- Dejen skal være sammenhængende, men en smule fugtig
- Form dejen til 10-12 boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Det gøres nemmest på samme måde som med frikadeller: med en spiseske mod en håndflade. Dyp indimellem skeen i koldt vand og sørg hele tiden for at håndfladen er fugtig – så slipper du for at dejen hænger i.
- Lad bollerne hæve under et viskestykke i 30 minutter.
- Bages i 40-45 minutter ved 180 grader.
- Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en rist
Tip: Man kan med fordel give bollerne et par sprøjt med en forstøver (altså sådan en man også bruger, når man stryger), når man sætter dem ind, da fugten forbedrer hævningen.