Laks med lækkert tilbehør
Laks med lækkert tilbehør
Mangler du en god ide til hvad du skal spise til din laks? I denne opskrift bruges der lækkert tilbehør i form af en masse sunde grøntsager. Retten kan bruges til hverdag, men også hvis du får gæster. Laks er sundt og lækkert, og det smager bare helt fantastisk!
Ingredienser
- 1 lakseside 500 – 700 gram
- 1 bakke champignon
- 1 bundt forårsløg
- 1 stort hokkaido græskar
- 500 gram gulerødder
- 1 porre
- 100 gram cherrytomater
- Salt, peber, chiliflager, oregano
- 1 håndfuld mandler
- 4 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Skræl græskar og gulerødder.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær gulerødder og græskar ud i skiver, gem 1/4 græskar og 3 gulerødder.
- Græskar kommes på en bageplade beklædt med bagepapir og der drysses salt over.
- Vend gulerødderne med 2 spsk. olivenolie, salt og lidt chiliflager. Kommes i et ildfast fad.
- Bag gulerødder og græskar i ovnen i 30-35 minutter, hold øje med dem.
- Hældt lidt olie på en pande og begynd at steg laksen, skinnet skal vende nedad, skal stå ved middelsvag varme.
- Krydr laksen med salt, peber og oregano. Hak mandlerne fx i en minihakker og kom halvdelen ovenpå laksen.
- Kom det resterende græskar (skåret i små tern) og gulerødderne (skåret i små tern) i en gryde, tilsæt vand og kog til det er mørt.
- Skær champignon, porre og forårsløg fint ud og steg det på en pande med cherrytomaterne. Krydr med salt, peber og lidt chiliflager. Tilsæt 1/4 af mandlerne. Lynsteges kun.
- Når gulerødder og græskar er møre, blendes dette og der tilsættes 1/4 af de resterende hakkede mandler.
- Spis lidt af tilbehøret sammen med laksen.
OM
Opskriftsnavn
Laks med lækkert tilbehør
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
61 Review(s) Based on