Lasagne med søde kartofler
Lasagne med søde kartofler
Giv den sædvanlige lagagne et nyt, frisk pust og prøv engang at bytte de traditionelle lasagneplader ud med skiver af søde kartofler. De smager super godt og bidrager med langt mere næring end almindelige lasagneplader. Den søde kartoffel er egentlig ikke en kartoffel, men derimod en rodfrugt med en dejlig sød, nøddeagtig smag. Den er en god kilde til blandt andet A- og C-vitamin og indeholder langt flere fibre og har et lavere glykæmisk indeks end både pasta og almindelige kartofler. Derfor er den søde kartoffel et virkelig sundt alternativ til den sædvanlige pastaplade.
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 1 stort løg
- 2 store søde kartofler
- ¼ knoldselleri
- 1 pastinak
- 2 store gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 100 g friske spinatblade
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 spsk oregano
- ½ tsk chiliflager
- ½ dl vand
- 100 g hytteost, 1,5%
- 100 g revet mozzarella eller cheddar
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær det pillede løg i tern og pres hvidløgsfeddene. Brun løg og hvidløg i en gryde.
- Tilsæt oksekød i gryden og brun det.
- Kom efterfølgende tomatpuré, hakkede tomater, oregano og chiliflager i gryden sammen med vand og lad det simre i 5 minutter.
- Riv i mellemtiden gulerødder, pastinak og knoldselleri samt skær spinatbladene i stykker og tilsæt det hele i gryden.
- Smag kødsovsen til med salt og peber, eventuelt mere chili og oregano.
- Skær de skrællede søde kartofler i tynde skiver (ca 2 mm), fx på et mandolinjern, mens kødsovsen simrer færdig.
- Lig skiftevis lag af kødsovs, søde kartofler og hytteost. Afslut med revet mozzarella/cheddar på toppen.
- Bag lasagnen ved 180 grader i 40 minutter.
- Server lasagnen, gerne med en let, grøn salat.
OM
Opskriftsnavn
Lasagne med søde kartofler
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
48 Review(s) Based on