Lav din egen sunde udgave af citronmånen
Lav din egen sunde udgave af citronmånen
Husker du også citronmånen – kagen med den karakteristiske gule citronglasur. Nu får du opskriften i en sundere udgave. Kagen smager stadig ligeså syndigt, med bare rolig, det er den bestemt ikke!:)
Du skal bruge disse ingredienser:
- 300 gram dadler
- 3 æg
- 1 æggehvide
- 100 gram mandelmel
- 40 gram kokosfibermel
- 100 gram glutenfri havregryn
- 30 gram kokossukker
- 2 dl. mandelmælk eller evt. vand
- 3 tsk. mandelessens
- 1 tsk. vaniljepulver
- lidt salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kokosolie
- ISIS florsød
- 1 økologisk citron
Sådan gør du:
Start med at blende dadlerne og æggene i en blender/foodprocesser/minihakker.
Bland nu alle de tørre ingredienser i en skål og tilføj disse i massen med dadler og æg.
Hæld herefter mandelmælk eller vand i.
Dejen røres sammen, til den opnår en cremet konsistens.
Ovnen tændes på 200 grader.
Smør en form med kokosolie (så undgår du at kagen hænger fast i formen) og fordel dejen i formen.
Lad kagen bage i cirka 25-30 minutter (Måske kagen skal bage mere eller mindre – alt afhængig af din ovn)
Glasuren – sådan gør du:
Rør ISIS florsød sammen med citronskal og saften fra citronen.
Når kagen er helt afkølet, smører du glasuren på kagen.
Pynt eksempelvis kagen med bær, frugt, frysetørret hindbær eller nødder.
Opskriften er lavet af: Sofie Toft