Linsesuppe med kokosmælk og chili
Linsesuppe med kokosmælk og chili
Denne suppe indeholder en masse gode råvarer, som alle bidrager til et skønt færdigt resultat. Suppen er dejlig cremet i konsistensen og har en lækker, rund smag. Gurkemejen og de tørrede chiliflager gør den en smule stærk, så er man ikke fan af let-stærk mad, kan man sagtens undlade at bruge chili. Er man derimod til meget stærk mad, kan man blot tilsætte lidt ekstra krydderi.
Sådan laves den velsmagende suppe
Ingredienser:
- 1 spsk kokosolie
- 1 løg
- 2 fed, hakket hvidløg
- 1 spsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 1 spsk finthakket ingefær
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 2 porrer
- 200 g røde linser
- 200 g kartofler
- 200 g små tomater
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- Saften fra 1 lime
- 1,5 – 2 tsk salt
Hvordan gør jeg?
- Start med grøntsagerne. Skræl kartofler. Vask porrerne og tomaterne. Skær kartoflerne ud i små tern, tomaterne i kvarte og porrerne i små skiver.
- Hak løg og hvidløg groft. De skal blendes med de øvrige ingredienser, så du behøver ikke hakke det småt og fint.
- Varm kokosolien op i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær sammen med krydderierne i et par minutter. Sørg for at holde gang i omrøringen.
- Tilsæt kartofler, tomater, porrer og linser. Bland det godt med løgene, ingefær og krydderierne.
- Tilsæt herefter grøntsagsbouillonen. Bring suppen i kog og lad det simre i cirka 25-30 minutter.
- Nu skal du have fat i en stavblender, så vi får en samlet og fyldig suppe. Da stavblenderen kan bruges direkte i gryden, anbefaler vi dig at bruge denne. En ganske almindelig blender kan også sagtens bruges.
- Tilsæt nu kokosmælken og limesaften. Smag til med salt. Når du er tilfreds, varmer du suppen til kogepunktet og serverer straks!
Tilbehør:
- Lækkert brød
- Ristede kerner – Græskarkerner, solsikkekerner eller hvad du nu har i skabene
- Kyllingestykker, som tilføjes i suppen
Tip!
Har man præferencer for andre krydderier end nævnt i opskriften, kan disse sikkert sagtens bruges i suppen.