Madpakkeboller med fyld
Madpakkeboller med fyld
Forkæl dig selv og dem du hold af med lækre, luftige boller, der er fyldt med smag og substans. Disse skønne boller er ideelle til madpakken eller som en dejlig ledsager til en velsmagende suppe. De kan også bages til børnene, når de skal på eventyr, eller når du har brug for en hurtig morgenmad, der kan nydes i farten.
Ingredienser:
- 30 g gær
- ½ liter mælk
- 400 gram hvedemel
- 200 gram fuldkornshvedemel
- 4 æg
- 1 tsk flagesalt
- ¼ tsk løgpulver
- 1 tsk paprika
- 15 gram FiberHUSK®
- 2 spsk Sesamfrø (kan udelades)
Med gulerod eller kylling
- 200 gram friskrevet gulerod
- 100 kyllingestrimler
Med skinke og tomat
- 200 gram skinketern
- 100 gram hakkede soltørrede tomater
Sådan gør du:
Opvarm mælken, indtil den er let lun, og opløs derefter gæren i den. Sørg for, at mælken ikke bliver varm, men kun lun.
I en skål blandes mel, salt, paprika, løgpulver, salt og FiberHUSK® sammen, og sæt blandingen til side.
I en anden skål piskes æggene let med en gaffel, og tag en lille mængde fra til at pensle brødstykkerne med.
Kom æg, mælk, de tørre ingredienser og enten kyllingestrimler og gulerødder eller skinketern og soltørrede tomater op i en røremaskine. Kør dejen ved middel hastighed i 10 minutter.
Når dejen har samlet sig, skal den hæve, indtil den er dobbelt så stor. Dette tager cirka en time. Imens kan du forvarme ovnen til 200 grader (varmluft).
Når dejen har hævet nok, tages den ud af skålen, og små boller formes ved hjælp af to skeer. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir.
Pensl bollerne med det tidligere tilsideholdte æg, drys med sesamfrø, og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.