Nem pæretærte uden gluten!
Nem pæretærte uden gluten!
Efteråret er over os, og det er på tide at få brugt de sidste frugter der hænger på træerne. Hvorfor ikke bruge dem til noget sødt, som en pæretærte? Det har vi gjort, og denne udgave er helt uden gluten og raffineret sukker – og så tager den kun 40 minutter at bixe sammen – så bliver det ikke nemmere!
Det skal du bruge til din pæretærte
- 3 pærer
- 3 æg
- 1 dl mel mandelmel
- 1/2 dl glutenfrie havregryn
- 1 tsk.glutenfri bagepulver
- 3 spsk. agavesirup
- 50 g valnødder
- 2 tsk. mandelessens
- 50 g kokosolie
- 1/4 tsk. salt
TIP: Server din tærte med en lidt sundere flødeskum pisket af kokosfløde – kan købes her!
Sådan laver du pæretærte
- Start med at komme æg, mandelmel, bagepulver, havregryn, sirup, valnødder, hasselnødder, mandelessens og kokosolien i en foodprocesser eller minihakker og blend til massen hænger sammen
- Smør en tærteform med lidt kokosolie, og bred dejen ud
- Skræl derefter pærerne, udkern dem og skær dem i halve eller kvarte
- Læg pærerne i en cirkel på kagen, brug så mange du har lyst til
- Bag tærten i ovnen ved 200 grader i omkring 25-30 minutter
- Server den lune pæretærte med cremefraiche, vaniljeskyr eller med kokosflødeskum
Pæretærten er perfekt til eftermiddagskaffen, og så er der nok til cirka 6 personer, velbekomme :-)