No Bake Blåbær Cheesecake
No Bake Blåbær Cheesecake
Cremet ost, sød marmelade og syrlige blåbær, er den perfekte kombination til eftermiddagskaffen, eller som en dessert til dine gæster.
Derfor giver vi dig opskriften på denne nemme blåbær cheesecake, der ikke skal bages, og som ikke indeholder det besværlige husblas.
Ingredienser til blåbær cheesecake
Bund
- 100 g digestivekiks (ca. 8-9 stk)
- 50 g mandler
- 50 g hasselnødder
- 85 g kokosolie
Fyld
- 300 g philadelphia (2 pakker) gerne den med mindst fedt
- Saft fra en halv lime
- 55 g sukrin flormelis
- 2,5 dl kokosfløde
Pynt
- Blåbærmarmelade uden tilsat sukker eller lav din egen blåbærmarmelade
- Friske blåbær
Sådan laver du blåbær cheesecake
Det er vigtigt, at kagen står på køl i mindst 3 timer inden den skal spises, da kagen skal serveres kold. Den kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet efter den første gang er nydt.
- Start med at blende mandler og hasselnødder til en semigrov nøddemel.
- Hæld det i en skål og tilføj digestive-kiksene i blenderen og blend dem godt
- Smelt smørret i en gryde og hæld det over kiks og nødder og rør det godt sammen.
- Hæld blandingen over i en smurt springform, og pres stramt ned i bunden
- Kom på køl mens du laver fyldet
- Kom flødeost i en skål og vend det godt sammen med flormelis og limesaft
- Pisk piskefløden let i en anden skål og vend det derefter med flødeost massen
- Fordel det oven på bunden og gør overfladen glat
- Stil på køl i mindst 3 timer, kan sagtens stå natten over
- Når fyldet er fast kan du smøre blåbærmarmelade på, eller en anden marmelade efter din smag
- Pynt med friske bær når den serveres
Nyd denne lækre og nemme opskrift med dine gæster, den vil helt sikkert blive et hit :-)