Ovnbagt Laks med Rodfrugter
Ovnbagt Laks med Rodfrugter
Vil du også gerne bruge de kære rodfrugter til noget, men ved ikke helt til hvad? Så er svaret måske her. I denne lækre ret kombinere man nemlig både rodfrugter og laks. Så er der noget lækkert og nemt på bordet.
Opskriften er til 4 personer
Ingredienser
- 500 g laksebøffer (ca. 125 g / stk.)
- 540 g kartofler
- 1000 g skrællede rodfrugter (det kunne for eksempel være gulerødder, selleri, jordskokker, pastinak, rødbeder)
- 2 stk. rødløg
- 4 tsk. olivenolie
- salt
Fremgangmåde:
Skær rodfrugter, kartofler og løg i grove stykker
Bland dem med olivenolie og salt, og fordel det i et ovnfast fad med bagepapir
Bag det hele ved 200 grader i ca. 45 min.
Del hver laksebøf i to stykker og bag dem med grøntsagerne og kartoflerne i ca. 10 min.
Cirka energifordeling per portion:
Energi 1906 Kj
Fedt 19 g
Kulhydrater 48 g
Protein 28 g
Alkohol 0 g
Kostfibre 10 g