Pandekager med chia frø
Pandekager med chia frø
Jeg anvender frøene når jeg bager, i smoothies og senest har jeg brugt dem til at lave små lækre pandekager, der kan spises både varme og kolde og med og uden tilbehør. Min første Chia-pandekage blev serveret med skyr og blåbær. Jeg har også tilsat lidt hakket chokolade som topping og forsøgt mig med at tilsætte lidt hakket mørk chokolade i dejen og serveret pandekagerne som dessert med forskellige bær – goji bær, hindbær og jordbær.
Ingredienser:
1 x banan
2 spk. Chiafrø
2 dl. Vand
En håndfuld hakkede mandler el. glutenfri havregryn
Evt. lidt kanel eller vanilje pulver
Fremgangsmåde:
Bland 2 spk. Chiafrø med 2 dl. vand og stil det i køleskabet natten over. Chiafrøene kan optage op til ti gange sin egen vægt og forvandler sig over natten til en lidt grødet masse.
Mos en meget moden banen eller put eventuelt bananen i en blender. Bland chiafrø-massen med banan og evt. en håndfuld hakkede mandler eller havregryn. Tilsæt lidt kanel eller vanilje sukker. Dejens konsistens betyder at pandekagerne er lidt svære at vende, derfor endte jeg med blot at tage en spiseske dej ad gangen og lave små pandekager jeg stegte i lidt olie på en pande.
TIP: Pandekagerne smager også rigtig godt kolde. Spis dem efter træning eller små mellemmåltid/snack på kontoret.
Lavet af: Sine Nøjsen Damgaard