Quinoa Deller – Kokos & Gurkemeje Sovs
Quinoa Deller – Kokos & Gurkemeje Sovs
Vi er vilde med kødløse dage, og denne opskrift er så lækker og mættende, at den med garanti vil blive en ny ynglingsret. Prøv disse Quinoa boller, der er fyldt med blomkål og persille, der serveres med en kokos gurkemeje sovs, der får dine smagsløg til at synge.
Spring til afsnit
Ingredienser til Quinoa boller
Quinoa Deller
- 1 revet blomkålshoved, fint og drænet
- 2 ½ dl kogt quinoa, skal bruges koldt
- 1 stor håndfuld persille, hakkes fint
- 1 dl mel, gerne glutenfri fuldkorn eller grahamsmel
- 2 æg
- 2 tsk jomfru olivenolie
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk kanel
- 3 spsk vegetabilsk olie (til at stege quinoa bollerne)
Kokos gurkemeje sovs
Tilberedning af quinoa dellerne og kokos gurkemeje saucen
- Bland alle ingredienserne til quinoabollerne sammen (undtagen olien til stegning) i en stor skål og afkøles i 20-30 minutter
- I mellemtiden tilberedes saucen i en stor stegepande, start med at varm olivenolie
- Tilsæt løg og steg ved medium høj varme i 7-8 minutter eller indtil gennemskinnelig
- Tilsæt hvidløg og ingefær og kog i yderligere 2 minutter, tilsæt derefter gurkemeje, salt, og peber og kog i yderligere 2-3 minutter
- Tilsæt kokosmælken, limesaften og bouillonvandet og lad det simre i 5-7 minutter
- Tilsæt hakket koriander og sluk for varmen
- Steg quinoa bollerne i olien på en stegepande. Steg quinoa bollerne ved medium varme, 5 minutter på hver side
- Hæld quinoa bollerne i saucen og lad dem simre i 10 minutter
Du kan nyde quinoa bollerne som de er, med dip og brød, eller med ris eller pasta. Vi synes de smager dejligt uanset hvordan de serveres, og så gør saucen at de bliver dejlig saftige og møre!
Velbekomme :-)