Raw Chokolade & Gojibær Kage
Raw Chokolade & Gojibær Kage
Du må ikke snyde dig selv for denne smukke efterårskage med chokolade og gojibær, der er uden mel og raffineret sukker. Den vil helt sikkert blive et hit til eftermiddagskaffen!
Ingredienser til den raw chokolade & gojibær kage
Til bunden
- 150 gram Medjool dadler
- 1 dl mandler
- 1 dl hasselnødder
- 2 spsk honning
- 20 g goji bær, hakket fint
Til Moussén
- 2 store avocadoer
- 1 banan
- 3 spisk kakao pulver
- 4 spsk honning
- 2 tsp Kokosolie
- Sirup efter behov, det kan være svært at blende uden en foodprocessor, men i en almindelig blender kan sirup hjælpe.
- En håndfuld gojibær til pynt
Tilberedning af bunden
- Start med at blende dadlerne i en foodprocessor eller stærk blender (de skal være helt glatte)
- Derefter tilsætter du mandler, hasselnødder og honning, og blender indtil det begynder at være sammenhængende, men du skal bevare den lidt grove tekstur
- Blend tilsidst de hakkede goji bær i, så de kun lige når at blande sig i massen
- Hæld alt i en rund kagespringform og pres dejen forsigtigt ned i formen
- Kom bunden på køl mens du laver moussén
Tilberedning af Moussén
- Blend alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender, og blend til moussen er helt glat
- Tilsæt evt. lidt havsalt for at fjerne kakaopulverets bitterhed
- Smag moussen til, hvis den mangler sødme kan du tilføje mere honning, eller sirup
- Moussén bør have en jævn og blød tekstur, hæld den oven på din afkølede bund og kom på køl i 1 time, eller til moussén har sat sig
Hvis din moussé uheldigvis bliver for flydende, kan du stivne den med lidt kokosmel.
Kagen kan tilberedes med lige præcis dit favorit bær, og er også god med blåbær eller de lidt syrlige havtornbær
Nyd din raw chokolade og gojibær kage efter 1 time på køl, og pynt med gojibær på toppen. Kagen er raw, glutenfri, og fri for mel og sukker, og er et godt alternativ til når den søde sult melder sig på :-)
Venlig hilsen
Helsebixen