Den Du Ved Nok

Glutenfri Chokoladekage – Den du ved nok

Glutenfri Chokoladekage – Den du ved nok

Chokoladekage er altid et sikkert hit, og “den du ved nok” er ingen undtagelse. Vi er vilde med den bløde chokoladekage, med den snaskede kokostopping. Men vi ved også at den traditionelle kage indeholder mel og sukker, og det sætter sig på samvittigheden. Derfor har vi prøvet at genskabe “den du ved nok” i en glutenfri udgave, der er fri for raffineret sukker, men som stadig smager helt fantastisk :-)

Ingredienser til “Den du ved nok”

Kokostopping

Sådan gør du

  1. Start med at tænde ovnen til 170 grader
  2. Smelt chokoladen i et vandbad sammen med smøren. Tilsæt Sukrin gold eller kokossukker til chokoladen og rør rundt
  3. Hæld massen over i stor skål og slå æggene ud heri
  4. Tilsæt derefter mandelmelet & pisk dejen godt sammen
  5. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter
  6. Lad kagen komme på køl i køleskabet
  7. Til kokostoppingen skal du starte med at smelte kokosolien ved lav varme
  8. Derefter tilsætter du de øvrige ingredienser, på nær soya eller mandelmælken
  9. Er massen for tyk, tilsættes mandelmælken lidt efter lidt, indtil blandingen er en fast masse
  10. Smør kokostoppingen på den afkølede kage og sæt kagen tilbage i køleskab, indtil kokostoppingen er stivnet.
  11. Skær ud i firkanter og pynt med mandler

Server gerne “den du ved nok” i små stykker, da det er en intens kage, der mætter godt, velbekomme :-)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen