Glutenfri Chokoladekage – Den du ved nok
Glutenfri Chokoladekage – Den du ved nok
Chokoladekage er altid et sikkert hit, og “den du ved nok” er ingen undtagelse. Vi er vilde med den bløde chokoladekage, med den snaskede kokostopping. Men vi ved også at den traditionelle kage indeholder mel og sukker, og det sætter sig på samvittigheden. Derfor har vi prøvet at genskabe “den du ved nok” i en glutenfri udgave, der er fri for raffineret sukker, men som stadig smager helt fantastisk :-)
Ingredienser til “Den du ved nok”
- 200 g mørk chokolade
- 200 g smør
- 4 spsk kokosolie
- ca. 50 g Sukrin Gold eller kokossukker
- 2 dl mandelmel (Blend selv eller køb malet)
- 4 æg
Kokostopping
- 100 g kokosmel (groft)
- 3 spsk kokosolie
- 1/2 dl mandel eller soya mælk
- 2-3 spsk kakaopulver
- 1 spsk kaffepulver eller espressopulver
- 1 knivspids kanel
- Mandler til pynt (kan undværes)
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen til 170 grader
- Smelt chokoladen i et vandbad sammen med smøren. Tilsæt Sukrin gold eller kokossukker til chokoladen og rør rundt
- Hæld massen over i stor skål og slå æggene ud heri
- Tilsæt derefter mandelmelet & pisk dejen godt sammen
- Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter
- Lad kagen komme på køl i køleskabet
- Til kokostoppingen skal du starte med at smelte kokosolien ved lav varme
- Derefter tilsætter du de øvrige ingredienser, på nær soya eller mandelmælken
- Er massen for tyk, tilsættes mandelmælken lidt efter lidt, indtil blandingen er en fast masse
- Smør kokostoppingen på den afkølede kage og sæt kagen tilbage i køleskab, indtil kokostoppingen er stivnet.
- Skær ud i firkanter og pynt med mandler
Server gerne “den du ved nok” i små stykker, da det er en intens kage, der mætter godt, velbekomme :-)