Beetroot Vegan Burgers With Rice And Red Beans

Rødbede-gulerods boller

Rødbede-gulerods boller

Spiser du ofte brød? Her er en sund opskrift på boller med grøntsager. Bollerne er gode at have med på madpakken med lidt pålæg på. De er fyldt med gode ingredienser og er rige på protein og fiber. Det kan nogle gange være svært at få nok grøntsager i dagligdagen, og herfor er det et godt alternativ at anvende grøntsager i sit brød. Bollerne er også gode som alternativ til din morgenmad eller som et mellemmåltid.

Ingredienser

  • 200 gram gulerod
  • 400 gram rødbede
  • 50 gram solsikkekerner
  • 50 gram hørfrø
  • 40 gram Chia frø
  • 200 gram skyr
  • 2 æg
  • 100 gram æggehvide
  • 3 spsk. pofiber med top
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. fedtreduceret kokosmel med top

Sådan gør du

  1. Riv gulerødder og rødbede groft – brug gerne en minihakker det er lettest.
  2. Tilsæt æg, æggehvide og skyr og rør godt rundt.
  3. Tilsæt herefter lidt efter lidt resten af ingredienserne under omrøring, slut af med pofiber.
  4. Lad dejen trække i 5-10 minutter og tænd da ovnen på 200 grader, så den er varm.
  5. Form bollerne ca. 14 stk.
  6. Bag bollerne i 30-40 minutter.
  7. Lad bollerne køle af inden de tages af bagepapiret, ellers klæber de for meget
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Rødbede-gulerods boller
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
2.51star1star1stargraygray Based on 63 Review(s)

Tina Bonde

Mine opskrifter er baseret på sunde råvarer, og indeholder færre kulhydrater end det man får i en almindelig hverdagskost. Der er skruet op for protein og fiberindholdet. Opskrifterne er gode alternativer til almindelig hverdagsmad, og de er lette at tilberede. Jeg elsker at anvende grøntsager og frugt i mine retter, da det er vigtigt at man får 600 gram frugt og grønt dagligt. Jeg laver også opskrifter med et lavt kalorie indhold, så hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne i hverdagen kan man med stor fordel anvende disse opskrifter. Nødder er sundt fedt, så disse bruger jeg også i nogle af mine opskrifter. Hvis man er allergisk overfor gluten, så kig også i opskrifterne, jeg er sikker på at der er nogle for dig!