Rodfrugtechips
Rodfrugtechips
Lav sunde chips, der smager dejligt, og lav bare en ordentlig portion, for de kan sagtens opbevares og bruges bade som tilbehør til maden og som en snack i sig selv. Brug dine yndlingsrodfrugter, og hvis du vil, kan du give dem lidt ekstra smag ved at tilføje lidt krydderi til dem.
Ingredienser
- 3 jordskokker
- 2 gulerødder
- 1 stor rødbede
- 1 stor pastinakker
- 1 persillerod
- 1 stor sød kartofel
- 3 spsk olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- Skyl alle rodfrugterne og skræl dem ved behov.
- Skær dem ud i tynde skiver (1-2 mm tykke) for eksempel på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller.
- Bland rodfrugterne med olie og salt.
- Fordel chipsene på et bagepapir – undgå, at de overlapper hinanden for meget.
- Krydr chipsene, hvis du ønsker. Brug eksempelvis timian eller rosmarin.
- Bag chipsene ved 160 grader i omkring 45 minutter, indtil kanterne af chipsene begynder at ”krølle”, og de er blevet sprøde. Obs; bagetid afhænger af ovn og tykkelsen på chipsene.
- Chipsene kan opbevares i en lufttæt beholder efter afkøling.
OM
Opskriftsnavn
Rodfrugtechips
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
118 Review(s) Based on