Rodfrugtechips

Rodfrugtechips

Rodfrugtechips

Lav sunde chips, der smager dejligt, og lav bare en ordentlig portion, for de kan sagtens opbevares og bruges bade som tilbehør til maden og som en snack i sig selv. Brug dine yndlingsrodfrugter, og hvis du vil, kan du give dem lidt ekstra smag ved at tilføje lidt krydderi til dem.

Ingredienser

  • 3 jordskokker
  • 2 gulerødder
  • 1 stor rødbede
  • 1 stor pastinakker
  • 1 persillerod
  • 1 stor sød kartofel
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  1. Skyl alle rodfrugterne og skræl dem ved behov.
  2. Skær dem ud i tynde skiver (1-2 mm tykke) for eksempel på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller.
  3. Bland rodfrugterne med olie og salt.
  4. Fordel chipsene på et bagepapir – undgå, at de overlapper hinanden for meget.
  5. Krydr chipsene, hvis du ønsker. Brug eksempelvis timian eller rosmarin.
  6. Bag chipsene ved 160 grader i omkring 45 minutter, indtil kanterne af chipsene begynder at ”krølle”, og de er blevet sprøde. Obs; bagetid afhænger af ovn og tykkelsen på chipsene.
  7. Chipsene kan opbevares i en lufttæt beholder efter afkøling.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Rodfrugtechips
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
2.51star1star1stargraygray Based on 118 Review(s)