Rødbede Burger Med Pulled Chicken

Rødbede Burger med Pulled Chicken

Rødbede Burger med Pulled Chicken

Burgerboller kan næsten fåes i alle farver nu til dags, især er den helt sorte burgerbolle blevet trendy i det nordiske køkken. Men vi synes denne røde burgerbolle af rødbede er lige så smuk og speciel, og så smager den tilmed dejligt. Vi har valgt at lave en lækker guacamole til, og serverer den med pulled chicken og babyspinat. Men du kan putte hvad som helst i rødbede burgeren.

Ingredienser til rødbede burgerbollerne

  • 400 g speltmel
  • 400 g hvedemel
  • 400 g revet rødbede
  • ½ l lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 50 g gær
  • Sesamfrø
  • 1 dl olivenolie

Ingredienser til Pulled Chicken

  • 400 gr kyllingebryst filet’er
  • 4 spsk pulled pork rub eller pulled pork krydderiblanding

Tilberedning af Pulled chicken

  1. Kom kyllingefilet’erne i en frysepose, tilsæt pulled pork blandingen (marinaden) og vend det hele godt sammen
  2. Lad kyllingen trække på køl i posen i en time, helst 4-5 timer
  3. Placer kyllingestykkerne på et stort stykke stanniol og luk det hele godt til og sæt pakken i ovnen i 3 timer ved 125 grader
  4. Når det er færdigt kan du trække det møre kyllingekød fra hinanden ved hjælp af to gafler
  5. Brug overskydende kyllingsesaft fra stanniolet til at hælde over til sidst

Tilberedning af Burgerbollen

  1. Skræl rødbeden og riv den fint eller brug en foodprocessor
  2. Opløs herefter gæren i det lunke vand. Når gæren er opløst blandes olien, salt og den revne rødbede i
  3. Speltmelet tilsættes nu skiftevis til dejen. Gem lidt hvedemel til senere
  4. Når dejen er mættet med mel og stadig er lidt klæbrig, æltes den godt igennem og stilles til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter
  5. Når dejen er færdig med at hæve, deles den i mindre portioner til dine burgerboller
  6. Bollerne skal efterhæve i ca. 30 minutter
  7. Tænd ovnen på 200 grader
  8. Når bollerne er færdighævet pensles de med lidt æg og drysses med sesamfrø, og bages i 10-15 minutter

Byg din egen burger, og vælg det tilbehør du bedst kan lide. Vi serverede den med guacamole og babyspinat, og selvfølgelig pulled chicken. Burgeren er perfekt til en hyggelig lørdag i godt selskab, og kan sagtens laves som gæstemad, da den får et smukt udtryk med den mørkepinke farve :-)

Velbekomme!