Linse Deller

Spicy Linse Deller

Spicy Linse Deller

Hvis du har lyst til lidt inspiration til aftensmaden en kødfri dag – eller til et billigt indslag i den ellers så kedelige madpakke, så kan jeg anbefale dig at prøve disse lækre, krydrede linsedeller. Jeg har lavet dem, mens jeg eksperimenterede lidt med en vegetarisk/vegansk livsstil, og du il opdage, at du på ingen måde mangler kød. Smag og konsistens minder lidt om en lidt blødere falaffel. Opskrift udarbejdet af kostvejleder Heidi Kronvold, www.foodfix.dk

Ingredienser

  • 200 gr. røde linser
  • 5 dl. vand
  • 2 håndfulde bredbladet persille hakket fint
  • 1 stort rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. Husk fibre
  • 1 spsk. sesammel
  • 1½ tsk. salt
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. citronpeber
  • 1½ tsk. paprika (jeg brugte den søde fra Urtekram)
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. ingefærpulver (også fra Urtekram)

Sådan gør du

  1. Kog linserne i vandet til de er så møre, at det næsten er grød.
  2. Dræn linserne for vand og rør alle ingredienserne sammen.
  3. Lad farsen hvile i køleskab en halv times tid.
  4. Form og steg som almindelige frikadeller.
  5. Server en lækker salat til

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen