
Spicy Linse Deller
Spicy Linse Deller
Hvis du har lyst til lidt inspiration til aftensmaden en kødfri dag – eller til et billigt indslag i den ellers så kedelige madpakke, så kan jeg anbefale dig at prøve disse lækre, krydrede linsedeller. Jeg har lavet dem, mens jeg eksperimenterede lidt med en vegetarisk/vegansk livsstil, og du il opdage, at du på ingen måde mangler kød. Smag og konsistens minder lidt om en lidt blødere falaffel.
Ingredienser
- 200 gr. røde linser
- 5 dl. vand
- 2 håndfulde bredbladet persille hakket fint
- 1 stort rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. Husk fibre
- 1 spsk. sesammel
- 1½ tsk. salt
- 1/4 tsk. cayennepeber
- ½ tsk. spidskommen
- ½ tsk. citronpeber
- 1½ tsk. paprika (jeg brugte den søde fra Urtekram)
- ½ tsk. gurkemeje
- ½ tsk. ingefærpulver (også fra Urtekram)
Sådan gør du
- Kog linserne i vandet til de er så møre, at det næsten er grød.
- Dræn linserne for vand og rør alle ingredienserne sammen.
- Lad farsen hvile i køleskab en halv times tid.
- Form og steg som almindelige frikadeller.
- Server en lækker salat til