Spinattærte – sund frokost med velsmag
Spinattærte – sund frokost med velsmag
Til hverdag skal frokosten helst gerne være nem, lækker og ikke mindst sund – også gerne hvis den er med på madpakken. Men det kan være svært at imødekomme alle kriterierne på én gang til en sund frokost – et godt råd er at lave frokosten når tiden er til det – måske aftenen før?
I dette indlæg finder du opskriften på en spinattærte, der med fordel kan bages aftenen før og spises som et alternativ til en sund frokost.
Spring til afsnit
Spinattærte – sund frokost med velsmag
Denne opskrift rækker til en tærteform i ca. 20×20 centimeter. Et tip kunne være at lave dobbelt portion og smide den ene portion i fryseren. Det er jo aldrig nogen dårlig ide at have en nødhjælp i fryseren.
Ingredienser:
Grov tærtedej:
- 1 dl fuldkornshvedemel eller grahamsmel
- 2 dl hvedemel
- 1 dl A38 (eller et andet syrnet mælkeprodukt)
- 0.5 dl olie (gerne olivenolie)
- ½ tsk salt
Fyld:
- 500g. Helbladet frossen spinat (gerne i kugler)
- 200g. Champignon (kan udelades)
- 250g. Hytteost 1,5% fedt
- 150g. Mozzarella
- 3-4 store æg
- 1 grøntsags bouillon
- Salt og peber
Læs også: C-vitamin – alt der er værd at vide
Sådan laver du din tærte:
Tærtedejen: 15 minutter
- 1. Tænd ovnen på 175 C.
- 2. Rør alle ingredienser til dejen sammen. Dejen må gerne være en smule klistret, men ikke for meget.
- 3. Smør en tærteform med olie eller margarine eller brug noget bagepapir.
- 4. Pres din dej ud i tærteformen med fingrene – den skal ikke rulles ud – og prik huller i dejen med en gaffel.
- 5. Bag den i ovnen i ca. 10 minutter
Fyldet: 10 minutter
- 1. Mens tærten er i ovnen, kan du lave dit fyld.
- 2. Optø spinaten ved mellemhøj varme på komfuret. Når det næsten er optøet, tilsæt da en grøntsags bouillon for at tilsætte smag.
- 3. Tag gryden af varmen, og tilsæt champignon, hytteost og æg. Rør rundt, så det hele bliver én stor blanding.
- 4. Krydr med salt og peber – alt efter behov.
- 5. Tag nu tærten ud af ovnen, kom fyldet i og bag den i ca. 20 minutter.
- 6. Tag tærten ud af ovnen, top med mozzarella og bag den færdig i ca. 15 minutter.
Tip! Lad gerne tærten stå og køle af inden du sætter den i køleskabet eller fryseren.