DSCN0660

Sprøde knækbrød sprængfyldt med kerner

Sprøde knækbrød sprængfyldt med kerner

Disse knækbrød er super lækre som snack, i madpakken eller til tapas. De bugner med sunde fedtstoffer og er et godt alternativ til chips. De kan nemt varieres efter hvilke frø og kerner du har liggende i skabene. Du kan også udskifte halvdelen af hvedemelet med grahamsmel eller rugmel, hvis du ønsker flere kostfibre.

Ingredienser

  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. solsikkefrø
  • 1 dl. hørfrø
  • 3,5 dl. hvedemel
  • 2 tsk salt (eventuelt lidt ekstra til at drysse ovenpå)
  • 1,25 dl. olie (eksempelvis raps eller oliven)
  • 2 dl. vand

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og sæt den på 200 grader.
  2. Bland mel, havregryn, salt, frø og kerner sammen i en skål.
  3. Tilsæt olie og vand og rør det hele sammen. Tilføj eventuelt lidt ekstra vand hvis blandingen er meget tør.
  4. Gør en bageplade klar med bagepapir. Hæld en klat af blandingen op på papiret.
  5. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Du kan bruge hænderne eller en kagerulle. Det er vigtigt at knækbrødene bliver rullet tyndt ud, da de kan blive lidt seje i det hvis de bliver for tykke.
  6. Fjern det øverste lag papir og skær knækbrødene ud i ønsket form og størrelse med en kniv eller pizzaskærer. Drys eventuelt med lidt ekstra salt.
  7. Bag knækbrødene i ca. 15 minutter, afhængigt af din ovn. De skal være gyldne, men ikke brændte.
  8. Lad knækbrødene køle af på en bagerist i et par timer. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen