Dadelkage med chunks af chokolade
Dadelkage med chunks af chokolade
Hvis der er to ting, vi rigtig godt kan lide på Helsebixen, så er det dadler og chokolade. Så hvorfor ikke kombinere de to i én kage? Det gjorde vi så. Det er der kommet en sund, lækker dadelkage med chunks af god, mørk chokolade ud af. Og du skal bestemt ikke snydes for den.
Ingredienser:
- 200 g. hakkede mandler (ellers brug hvad du har af nødder)
- 250g dadler, evt. Medjool dadler
- 2 modne bananer
- 3 store æg
- 50 g. kokosmel
- 1 knivspids salat
- 4 spsk ren kakaopulver
- 150 g. mørkchokolade
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 6 spsk kokosolie
Sådan laver du din dadelkage med chunks af chokolade:
- 1. Tænd ovnen på 180 grader.
- 2. Blend dine mandler – du bestemmer selv grovheden.
- 3. Tilsæt alle de andre ingredienser, pånær chokoladen.
- 4. Hæld din masse over i skål
- 5. Hak chokoladen groft og tilsæt i skålen og rør rundt
- 6. Hæld i en smurt form, 20×20 eller 20×30 – alt efter hvad du lige har, men formen må helst ikke være meget større end disse mål.
- 7. Bag i ovnen i 30-35 minutter. Brug gerne en strikkepind for at se om den er færdig – altså du kan skal stikke i kagen ;-)
- 8. Lad kagen afkøle godt inden servering!
Glasur:
Hvis du skal være ekstra god ved dig selv eller dine gæster, så smelt noget god, mørk chokolade og hæld over din kage – slut af med at stryge med kakaopulver. Det bliver den så absolut ikke dårligere af ☺
Tip! Pynt med bær, hakkede nødder eller chokolade.