Sunde boller med kerner, skyr og fibre
Sunde boller med kerner, skyr og fibre
Sunde boller med en masse kerner, proteiner og fibre. Bollerne indeholder ikke hvedemel, men i stedet rismel og fuldkornsmajsmel. Et godt alternativ til madpakken eller som et mellemmåltid. Spis dem med eller uden pålæg, eller brug dem som en sandwichbolle.
Ingredienser
- 2 dl skummetmælk
- 3 dl kogende vand
- 2 dl A38
- 2 æg
- 130 gram æggehvide
- 1 pakke gær
- 2 spsk. skyr med top
- 2 spsk. hytteost 1,5 % fedt med top
- 80 gram hvedeklid
- 140 gram fiberbageblanding fra Urtekram
- 30 gram hampefrø
- 60 gram græskarkerner
- 40 gram hørfrø
- 60 gram hakkede mandler
- 50 gram fint blendede rugflager
- 90 gram rismel
- 2-3 tsk. salt
- 95 gram fuldkornsmajsmel
- 25 gram loppefrøskaller
- Evt. Stevia
- Evt. 2 æg til at pensle med
- Evt. sesamfrø og eller græskarkerner til at toppe med
Sådan gør du
- Kom mælk, A38 og det kogende vand i en skål.
- Opløs gæren i det lunkne vand-mælk-A38.
- Tilsæt herefter æg, æggehvide, skyr og hytteost.
- Kom lidt efter lidt resten af de tørre ingredienser i, vent dog med loppefrøskallerne til sidst.
- Stil dejen under et viskestykke i minimum 30 minutter, så den kan hæve.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft, så den er forvarmet.
- Når dejen har hævet form da bollerne på et stykke bagepapir, og pensl evt. med æg og drys med fx græskarkerne eller sesamfrø.
- Bag bollerne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter. Mærk efter om de har fået nok indeni.
OM
Opskriftsnavn
Sunde boller med kerner, skyr og fibre
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
61 Review(s) Based on