Bread 918419 1280

Sunde boller med kerner, skyr og fibre

Sunde boller med kerner, skyr og fibre

Sunde boller med en masse kerner, proteiner og fibre. Bollerne indeholder ikke hvedemel, men i stedet rismel og fuldkornsmajsmel. Et godt alternativ til madpakken eller som et mellemmåltid. Spis dem med eller uden pålæg, eller brug dem som en sandwichbolle.

Ingredienser

  • 2 dl skummetmælk
  • 3 dl kogende vand
  • 2 dl A38
  • 2 æg
  • 130 gram æggehvide
  • 1 pakke gær
  • 2 spsk. skyr med top
  • 2 spsk. hytteost 1,5 % fedt med top
  • 80 gram hvedeklid
  • 140 gram fiberbageblanding fra Urtekram
  • 30 gram hampefrø
  • 60 gram græskarkerner
  • 40 gram hørfrø
  • 60 gram hakkede mandler
  • 50 gram fint blendede rugflager
  • 90 gram rismel
  • 2-3 tsk. salt
  • 95 gram fuldkornsmajsmel
  • 25 gram loppefrøskaller
  • Evt. Stevia
  • Evt. 2 æg til at pensle med
  • Evt. sesamfrø og eller græskarkerner til at toppe med

Sådan gør du

  1. Kom mælk, A38 og det kogende vand i en skål.
  2. Opløs gæren i det lunkne vand-mælk-A38.
  3. Tilsæt herefter æg, æggehvide, skyr og hytteost.
  4. Kom lidt efter lidt resten af de tørre ingredienser i, vent dog med loppefrøskallerne til sidst.
  5. Stil dejen under et viskestykke i minimum 30 minutter, så den kan hæve.
  6. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, så den er forvarmet.
  7. Når dejen har hævet form da bollerne på et stykke bagepapir, og pensl evt. med æg og drys med fx græskarkerne eller sesamfrø.
  8. Bag bollerne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter. Mærk efter om de har fået nok indeni.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Sunde boller med kerner, skyr og fibre
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
31star1star1stargraygray Based on 61 Review(s)

Tina Bonde

Mine opskrifter er baseret på sunde råvarer, og indeholder færre kulhydrater end det man får i en almindelig hverdagskost. Der er skruet op for protein og fiberindholdet. Opskrifterne er gode alternativer til almindelig hverdagsmad, og de er lette at tilberede. Jeg elsker at anvende grøntsager og frugt i mine retter, da det er vigtigt at man får 600 gram frugt og grønt dagligt. Jeg laver også opskrifter med et lavt kalorie indhold, så hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne i hverdagen kan man med stor fordel anvende disse opskrifter. Nødder er sundt fedt, så disse bruger jeg også i nogle af mine opskrifter. Hvis man er allergisk overfor gluten, så kig også i opskrifterne, jeg er sikker på at der er nogle for dig!