Sunde Fastelavnsboller
Sunde Fastelavnsboller
Fastelavn er lig med udklædning, fest, farver og tønder fyldt med gode sager. Det er nu, vi begynder at mærke foråret komme nærmere, og den grå vinter bliver byttet ud med lidt sjov og ballade. De lækre fastelavnsboller bliver bagt i massevis – traditionelt set er de usunde, men det behøves de ikke nødvendigvis at være. Denne opskrift er et sundere alternativ til den traditionelle fastelavnsbolle – så gør det vist ikke noget, at der glider en ekstra ned.
Ingredienser 9 stk.
- 1 dl lun skummetmælk
- 35 g gær
- 3 spsk. lyst rørsukker eller sukrin
- 1 æg
- 1 spsk. valnøddeolie, alternativt solsikke-, sesam eller mandelolie
- 250 gram økologisk hvedemel
- Lidt kold kaffe til pensling
4 slags fyld
Creme:
- 2 æggeblommer
- 3 spsk. lyst rørsukker
- 1 spsk. hvedemel
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 dl skummetmælk
eller
- 100 gram marcipan
eller
- 5 finthakkede fyldte svesker
eller
Pynt:
Smeltet chokolade med højt kakaoindhold
Sådan gør du
- Hvis du laver cremefyld, laves dette først. Bland ingredienserne i en kasserolle og varm dem langsomt op, mens der piskes. når cremen er begyndt at koge og bliver tyk, tages den af varmen.
- Gæren røres ud i den lune mælk, bland resten af ingredienserne i, og ælt dejen, til den er blank.
- Rul den ud til et kvadrat på et bord med mel, og del igen dette i ni kvadrater.
- Fyldet fordeles midt på de ni kvadrater, og de foldes og lægges på bagepapir/plade på sammenfoldningen.
- Lad fastelavnsbollerne hæve med et klæde over i 45 minutter.
- Bollerne pensles med kold kaffe og bages i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter. Pynt med smeltet chokolade.
OM
Opskriftsnavn
Sunde Fastelavnsboller
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
37 Review(s) Based on