Homemade Rose Shape Cakes

Sunde Fastelavnsboller

Sunde Fastelavnsboller

Fastelavn er lig med udklædning, fest, farver og tønder fyldt med gode sager. Det er nu, vi begynder at mærke foråret komme nærmere, og den grå vinter bliver byttet ud med lidt sjov og ballade. De lækre fastelavnsboller bliver bagt i massevis – traditionelt set er de usunde, men det behøves de ikke nødvendigvis at være. Denne opskrift er et sundere alternativ til den traditionelle fastelavnsbolle – så gør det vist ikke noget, at der glider en ekstra ned.

Ingredienser 9 stk.

4 slags fyld

Creme:

eller

eller

  • 5 finthakkede fyldte svesker

eller

Pynt:

Smeltet chokolade med højt kakaoindhold

Sådan gør du

  1. Hvis du laver cremefyld, laves dette først. Bland ingredienserne i en kasserolle og varm dem langsomt op, mens der piskes. når cremen er begyndt at koge og bliver tyk, tages den af varmen.
  2. Gæren røres ud i den lune mælk, bland resten af ingredienserne i, og ælt dejen, til den er blank.
  3. Rul den ud til et kvadrat på et bord med mel, og del igen dette i ni kvadrater.
  4. Fyldet fordeles midt på de ni kvadrater, og de foldes og lægges på bagepapir/plade på sammenfoldningen.
  5. Lad fastelavnsbollerne hæve med et klæde over i 45 minutter.
  6. Bollerne pensles med kold kaffe og bages i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter. Pynt med smeltet chokolade.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Sunde Fastelavnsboller
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
2.51star1star1stargraygray Based on 37 Review(s)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen