Sunde mini pretzels
Sunde mini pretzels
Er du også træt af de normale pretzels? Så bør du prøve denne opskrift på små pretzels, som du kan tage med på farten, som en sund snack eller et lille mellemmåltid.
Alt du får brug for:
Til dejen:
- 3/4 kop (180 ml) lunkent vand
- 4 tsk ahornsirup
- 1 tsk olivenolie eller usaltet smør (skal smeltes)
- 1/4 tsk salt
- 7 g gær
- 250-300 g fuldkornsmel
- Groft salt
Til bagepulver “badet”:
- 720 ml vand
- 3 spsk natron
Sådan tilbereder du dine pretzels:
- I en stor skål røres vand, ahornsirup, olivenolie eller smør og salt sammen. Opløs gæren og vent ca. 10-15 minutter til den er skummende. Tilsæt mel indtil dejen bliver fast.
- Ælt dejen på en melet overflade og lad den hvile i 5 minutter.
- Skær dejen ud i ønskede størrelser og smør dem med olivenolie.
- Nu er du klar til at folde dine pretzels og herefter lægge dem på en bageplade.
- Læg nu et håndklæde eller viskestykke over dine pretzels og lad dem hvile i ca. 20 minutter.
- Forbered bagepulveret som et “bad” til dine pretzels. Tilsæt vand og natron i en gryde og kog den op. Placer en bagerist på en bageplade og forvarm ovnen til 220 grader.
- Læg nu dine kringler forsigtigt i det kogende vand, én af gangen, og kog dem i 10-15 sekunder på hver side. Efter kogning skal kringlerne nu lægges oven på risten, og drysses med det grove havsalt.
- Bag dine pretzels i 7-10 minutter og lad dem herefter køle af. Velbekomme!